Marina Centro

dovolenka Rimini Centro je pochopiteľne veľké historické centrum. Rimini je jedno z najväčších a historicky najstarších prímorských stredísk Jadranu s modernou kúpeľnou tradíciou. Kúpeľné zariadenia tu boli vybudované už v roku 1843. V Centro je viacero historických pamiatok ako napr. Tibériov most, Augustov oblúk, Malatézky chrám, Mestské múzeum či Chirurgov dom.

Moderné Rimini charakterizuje budova Univerzity a výstavisko Rimini Fiera. Dominantou časti Centro je aj turistický prístav so 680 kotviskami pre jachty a malé výletné lode, situovaný vedľa hlavného vodného kanála, v susedstve San Giuliana.

V Rimini Centro je tiež železničná stanica. V porovnaní s južnejšou časťou Palmovej riviéry, kde železnica vedie aj popri mori, v Rimini tomu tak nie je. Žiadna z častí strediska nemá hotely a iné ubytovania v prednej línii oddelené od pláže železnicou. No v časti Centro vedie popri pláži cestná komunikácia, žiadne z hotelov teda nie sú priamo na pláži.

Nemôžeme opomenúť jednu z top atrakcií Rimini, Delfinárium. Miestni delfíni predvádzajúci rôzne akrobacie vo vode a vo vzduchu sú svetovými celebritami. Ich aquadukt je situovaný v časti Centro na začiatku pláže oproti turistickému prístavu a neďaleko golfového ihriska.





Návrat na domovskú - Dovolenka Rimini

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára